LEERMIDDELEN

Leermiddelen

Samen met experts wordt digitale content samengesteld die past bij het lesprogramma.

Onderwijs zit in het DNA van Apple. En dat is goed te merken. Een iPad is vooral zo'n aantrekkelijk en eigentijds leermiddel dankzij de grote hoeveelheid kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal die er voor beschikbaar is.

Lesmateriaal op de iPad betekent zoveel meer dan ‘het boek achter glas’. Met de iPad hebt u vrijwel onbeperkt toegang tot boeken, apps en video’s van over de hele wereld. Maar ook de zelfgemaakte materialen die leraren al jaren tot volle tevredenheid inzetten in de les, werken geweldig op de iPad. Met een kleine aanpassing krijgen ze vaak een tweede of zelfs derde interactief leven.

Ecosysteem

Apple heeft een compleet ecosysteem rond de ontwikkeling en verspreiding van educatief materiaal opgebouwd. Van tools voor het maken van lesmateriaal en software development kit’s (SDK’s) voor het ontwikkelen van apps tot een distributie-platform voor educatieve content met iTunes U, de App Store en de iBooks Store. Doordat Apple zelf voor elk van zijn apparaten de hardware én het besturingssysteem maakt, werkt alles perfect samen. Samen met educatieve uitgeverijen, beoordelingsinstellingen, ELO-ontwikkelaars en ontwikkelaars van educatieve software werkt Apple actief aan aantrekkelijk, eigentijds en relevant educatief materiaal voor de iPad.

Op eenvoudige wijze lesmateriaal ontdekken en gebruiken uit uitgebreide verzamelingen lesmateriaal, ingedeeld op leerjaar en vak; lesmateriaal op basis van leerdoelen van lesprogramma's, dat is wat Apple al jaren doet. Toegang tot historisch materiaal en naslagwerken, ook dat heeft Apple geregeld. Allemaal op één centrale plaats. Een ervaren team beheert al het educatieve materiaal voor leraren en verzamelt de nieuwste en beste apps, boeken en cursussen. Deze verzamelingen zijn zeer praktische en inmiddels voor sommige leraren onmisbare hulpmiddelen om leerlingen enthousiast te maken over tal van onderwerpen en hun creatieve ontwikkeling te stimuleren.

Aanjager

Apple heeft al jaren de reputatie als aanjager van creativiteit in de klas. Tegenwoordig stellen gebruiksvriendelijke tools zoals iBooks Author leraren en leerlingen in staat om Multi-Touch-boeken en lesmaterialen te maken die de materie bijna letterlijk tot leven brengen. iWork en iLife zijn gratis, krachtige softwarepakketten voor het maken van digitale content. Daarmee kunnen leerlingen op pakkende nieuwe manieren hun beste ideeën etaleren en leraren hun lessen aantrekkelijker maken.

Leraren en leerlingen beschikken over een breed scala aan apps van andere ontwikkelaars voor de Mac en iPad waarmee ze fantastisch (les)materiaal kunnen maken. Met iTunes U kunnen leraren het lesmateriaal, de opdrachten en de context combineren in de vorm van complete digitale cursusmappen die altijd en overal toegankelijk zijn voor de leerlingen.

Altijd en overal

Met de apparaten van Apple kan 24 uur per dag en 7 dagen per week educatief materiaal worden gebruikt en gemaakt. Van uitnodigende iBooks-studieboeken en de grootste online-verzameling gratis educatief materiaal in iTunes U tot apps voor elk vak en op elk niveau. Leren krijgt een hele nieuwe dimensie wanneer leerlingen en leraren overal waar ze willen onderzoek kunnen doen, informatie raadplegen, gegevens analyseren en hun werk publiceren. Daarmee wordt letterlijk de wereld het klaslokaal.