ICT-INFRASTRUCTUUR

ICT-Infrastructuur

Grootschalig gebruik van iPads en iMacs vraagt om stevige technische ondersteuning.

De Apple Solution Experts ondersteunen uw school vóór, tijdens en na de implementatie van nieuwe leermiddelen. Samen met uw medewerkers stellen ze een passend beheersplan op, zodat alle apparaten eenvoudig en veilig gebruikt kunnen worden in de onderwijsomgeving.

Apple Solution Experts begeleiden dagelijks scholen bij de grootschalige implementatie van iPads en Macs in hun onderwijs. Vaak start dit traject ver vóór de aanschaf van deze apparaten. Zo zal een school opnieuw moeten nadenken over de capaciteit van het aanwezige draadloze netwerk, de compatibiliteit met de elektronische leeromgeving en de distributie van de digitale lesstof en apps.

Mogelijkheden

Nieuwe leermiddelen als de iPad kennen nieuwe beheersmogelijkheden zoals Mobile Device Management. Natuurlijk verlangen deze nieuwe beheersmogelijkheden ook een aantal nieuwe technische vaardigheden van schoolpersoneel.

Apple Solution Experts kunnen u informeren over de technische mogelijkheden en delen graag hun ervaring met succesvolle Apple-implementaties op andere scholen. Daarnaast ondersteunen zij uw school graag vóór, tijdens en na een grootschalige implementatie van iPads en Macs zodat het leerproces van uw leerlingen altijd door kan gaan.

Draadloos beheer

Een Apple Solution Expert kan uw school wegwijs maken in de verschillende beheersmogelijkheden die digitale leermiddelen zoals iPads en Macs bieden. iPads en Macs kunnen worden beheerd met een MDM-oplossing (Mobile Device Management, mobiel-apparaatbeheer). Hiermee kan uw school apparaten veilig aanmelden in de onderwijsomgeving, kunnen instellingen draadloos geconfigureerd en bijgewerkt worden en kunt u apps en boeken pushen naar de iPads en Macs van leerlingen en docenten. Docenten bepalen vervolgens zelf hoe de leerling de iPad of Mac in de klas gebruikt.

Apps aanschaffen

Vorig jaar heeft Apple het Volume Purchase Plan (VPP) ook in Nederland mogelijk gemaakt. Hiermee kan een school zelf een app voor meerdere leerlingen en docenten aanschaffen. De toewijzing van deze apps kan vervolgens draadloos plaatsvinden. Leerlingen kunnen deze apps downloaden met hun persoonlijke Apple ID. Een bijkomend voordeel is dat apps die met het VPP worden aangeschaft vaak een lagere aanschafprijs kennen dan de stukprijs.

Basisconfiguratie overslaan

Met het Apple’s Device Enrollment Program kunt u de configuratie van apparaten van uw instelling stroomlijnen. U kunt de basisconfiguratie overslaan en de apparaten aanmelden tijdens de activatieprocedure zodat gebruikers snel aan de slag kunnen. Apple Solution Experts informeren u graag over de beheersmogelijkheden van Apple-hardware en stellen samen met u een passend beheersplan voor uw onderwijsinstelling op.